Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na mijn vorige blog stukje is er nog een bouwproject bijgekomen. En wat voor één!

Op de oliebollenbouwavond hebben we leuk chucks gebouwd. Dit eindigde in een wedstrijd bekertjes omvliegen. Mijn rc-uitgevoerde chuck had het grote voordeel ook na de worp nog te sturen te zijn, dus winst kon niet uitblijven. De prijs: een gebouwde romp en staartstuk van een Austria Elefant.

Slechts weinigen zullen deze kist kennen. Er is slechts één origineel gebouwd in 1931, en deze heeft slechts 1 of 2 jaar gevlogen op de Wasserkuppe voor hij crashte. Destijds was het met 30 meter spanwijdte het grootste zweefvliegtuig ter wereld.

Ik ga dit vliegtuig verder vliegklaar maken. Binnenkort begin ik met de bouw van de vleugels, die een respectabele 5 meter spanwijdte krijgen. Het wordt een klassieke ribbenvleugel, vol beplankt. Er zal geen zwaartepuntshaak in komen, wel een sleephaak. Hier is alles over dit grote project te vinden. Zo is er onlangs een hele interessante discussie geweest over profielkeuze, vleugeltwist enz.

Daarnaast ga ik ook over op 2,4 GHz. Ik heb 2e hands een MX-22 met spektrum module over kunnen nemen voor een waanzinnige prijs. Ik kan ook de 35 MHz band blijven gebruiken (andere module in de zender) en ga dus langzaam over naar 2,4 GHz. Ik heb er nog niet mee gevlogen, dus ervaringen kan ik hier nog niet delen. Wordt vervolgd!

Raymond Esveldt