Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Volgens mij sta ik bij de club bekend als een redelijk actief persoon. Misschien niet helemaal onterecht.

Laat ik eens vertellen wat er zoal in de pijplijn zit op modelvlieggebied. Ik heb veel plannen.

Ik heb iets met de Boeing 737 (rara waarom?). Helaas zijn er vrijwel geen kits of tekeningen van dit vliegtuig beschikbaar, ik heb veel gezocht op internet. Vreemd voor het meest rondvliegende vliegtuig ter wereld. Onlangs heb ik een piepschuim kitje gevonden dat een B737-500 voor zou moeten stellen. Dit kitje is een tijdje geleden door een hobbyist zelf gemaakt in beperkte oplage. Ik heb er één 2e-hands kunnen bemachtigen. Die ben ik nu aan het bouwen. Hij wordt aangedreven door 2 EDF''s (electro ducted fans), spanwijdte is 71 cm.

Daarnaast moet er een grotere B737 komen. Aangezien er geen bestaande modellen van zijn zal ik zelf iets moeten ontwerpen. Ik heb een aardige tekening gevonden van een Airbus320 die ik ga omwerken tot een Boeing 737. Spanwijdte wordt ongeveer 1,5 meter. Ook deze zal worden aangedreven met 2 EDF''s. Ook zullen er wat leuke opties op komen zoals een intrekbaar landingsgestel en verlichting. Dit is een meerjaren project. Eerst moet het ontwerp goed uitegedacht worden. Hiervoor zal ik de hulp inroepen van enkele ervaren bouwers. Uiteindelijk moet er een mooie vliegende 737 uitkomen in Transavia kleuren.

Er zijn 2 kits van de Topmodel Minus onderweg. Dit is een klein zwevertje in 2 versies (ik krijg beide). De ene is wat slanker en meer gericht op goede glijeigenschappen, de andere is wat vlotter en wendbaarder. Beide leuk voor aan een kleine helling. Spanwijdte is 70/90 cm. Het rompje is voor beide versies hetzelfde, dus er wordt één romp gebouwd waar 2 verschillende sets vleugels op gezet kunnen worden. Beide versies hebben rolroeren. Deze vliegtuigjes zullen snel vliegen.

Ook wil ik een Ka-7 gaan bouwen. In het verleden ben ik mede-eigenaar geweest van een Ka-7. Dit is een tweezitter die veel werd gebruikt voor het opleiden van zweefvliegers. Het ontwerp stamt uit begin jaren ''60. Ik heb een tekening van een model met 2,5 meter spanwijdte (1:6,4). Met hulp van o.a. Adri Brand wordt eea uitgewerkt. De bouw zal waarschijnlijk ergens volgend jaar beginnen. Het uiterlijk wordt uiteraard zoals ''mijn'' oude PH-271.

Ach, er zijn nog veel meer dingen die ik mooi vind. ASK-13, SG-38, leuk funflyertje, misschien nog eens een grote schaalzwever..... Eerst dit rijtje maar afwerken.

Voor mensen die wat meer plaatjes of achtergronden willen zien volgen hier wat links: schuim Boeing 737, grote Boeing 737, Topmodel minus, Schleicher Ka-7.

Nu wil ik natuurlijk meer blogs zien met waar men zoal mee bezig is!

Raymond Esveldt